04.09.2020

На сьогодні у світі відкрито 500 ресторанів Hesburger

НА СЬОГОДНІ У СВІТІ ВІДКРИТО 500 РЕСТОРАНІВ HESBURGER
Цього вдалося досягти через 40 років після відкриття першого ресторану Hesburger

Найбільша бургер-мережа у Фінляндії та країнах Балтії, Hesburger, досягла цього значущого показника у 500 ресторанів, коли стильний двоповерховий Hesburger з драйв-ін та дитячим майданчиком відкрив свої двері в селі Щасливому Київської області. Загальні інвестиції у створення цього ресторану склали майже 2 мільйонів євро.

Це – шостий ресторан в Україні, але загалом мережа Hesburger наразі представлена ​​у 9 країнах – в додаток до 280 ресторанів Hesburger у Фінляндії, у країнах Балтії є 155 ресторанів, з них 57 - у Литві, 50 - у Латвії та 48 в Естонії. Мережа також представлена ​​в Росії з 36 ресторанами, 19 ресторанами в Болгарії, в Україні їх 7, і по 2 ресторани у Німеччині та в Білорусі.

Генеральний директор Hesburger Карі Салмела впевнений у помірному зростанні в найближчі роки:
"Ми живемо в атмосфері невизначеності, яка, безумовно, так чи інакше вплине на всі сектори. Однак, загальна ситуація в секторі швидкого харчування стабільна. Я вірю, що в найближчі кілька років Hesburger буде стабільно та спокійно рости в більшості регіонів, де ми зараз працюємо."

Нещодавно відкритий ресторан Hesburger у с. Щасливому має два поверхи, забезпечуючи всі необхідні переваги сучасної концепції ресторану - загальна площа понад 700 м2, дитячий майданчик, драйв-ін та велика парковка.

Від кіоску з барбекю до розгалуженої мережі

Коріння Hesburger сягає 1966 року, коли молода ділова пара Хейккі та Кірсті Салмела заснували гриль-кіоск Kievari у фінському містечку Наанталі. Після того, як культура швидкого харчування почала ширше розвиватись у Фінляндії, у 1980 році вони відкрили перший ресторан Hesburger в районі Хансакорттелі в центрі Турку.

Починаючи з середини 90-х років, Hesburger залишив межі Південно-Західної Фінляндії та розрісся до загальнодержавної мережі. Найбільша кількість нових ресторанів Hesburger відкрилася в 2011–2012 роках. Однак, темп збільшення кількості відкритих ресторанів не був такий значний, як у 1990-х роках, оскільки в 2011–2012 рр. вже діяло понад 200 ресторанів.

Перші кроки за кордон мережа зробила у 1996 році, коли відкрила перші ресторани у Німеччині та Естонії.

Робота для тисяч

У ресторанах Hesburger працює майже 8000 людей, включаючи працівників усіх країн, де компанія працює, і які щодня обслуговують понад 190 000 клієнтів.

"Без обізнаних та задоволених працівників ресторанів Hesburger не існувало б. Це прекрасно, що за ці роки ми змогли розширитися до такої кількості різних країн. У нас досі працює кілька людей, які починали з нами ще у 80-х роках і були свідками розширення та розвитку Hesburger на всіх його етапах. Це демонструє глибоку відданість нашого персоналу.", – зазначає Сальмела.

Про нас:

Ресторани Hesburger на сьогодні можна знайти у дев'яти країнах: Фінляндії, Естонії, Латвії, Литві, Росії, Німеччині, Україні, Болгарії та Білорусі. У мережі працюють понад 7900 людей. У 2019 році обсяг продажів, що підлягають оподаткуванню, у Фінляндії склав 236 мільйонів євро, а за межами країни - 111 мільйонів євро.